reklam

Hamilelik belirtileri

Hamile olduğunuzdan mı? endişeleniyorsunuz. İşte size hamileliğin en sık görülen belirtileri.

Hamileliğin en önemli belirtisi adet gecikmesidir. Fakat bazı kadınlarda bu durum farklıdır.Halk arasında üzerine adet görme olarak adlandırılır. Birçok anne adayı hamile olduğunu öğrenene kadar doğum kontrol hapı kullanmaya devam eder. Fakat yapılan araştırmalara göre hamile kalındıktan sonra kullanılan doğum kontrol hapının hiç bir etkisi olmadığı kanıtlanmıştır. Hamile olup olmadığınızı öğrenmenin en kolay yolu elbette ki hamilelik testi yaptırmaktır. Adet gecikmesi haricinde diğer belirtilere de kulak asmanız gerekmekte. İşte diğer hamilelik belirtileri.

Yorgunluk 

Hamile kaldığınız zaman vücudunuzun iş yoğunluğu artar. Metabolizmanız hem sizin hemde bebeğinizin gelişimizi sağlamak için hızlanır. Dolayısı ile kendinizi her zamankinden daha yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Ayrıca hamilelik döneminde progesteron hormonu salgılanması artmaktadır. Bu hormonun özelliği yatıştırıcı etkisi olmasıdır. Bu nedenle aşırı derece uyku ihtiyacı, halsizlik ve yorgunluk hissiyatınız artar. Yorgunluk hamileliğin en belirgin belirtilerindendir. 

Memelerin büyümesi ve hassaslaşması 

Hamileliğin erken dönemlerinde, vücutta gelişen hormonal düzensizlikler sonucu göğüslerde büyüme, hassaslaşma, kişiye göre değişen hafif ya da şiddetli ağrı ve bazı anne adaylarının meme uçlarında renk değişikliği oluşabilir.

Mide bulantısı ve kusma (istifra etmek) 

Birçok anne adayı için hamileliğin ilk belirtilerinden biri mide bulantısı ve kusma ile gerçekleşir. Buna hormon seviyelerinin sık değişmesi sebep olur. Halk arasındaki adı sabah bulantısıdır. Fakat günün herhangi bir saatinde kusma hissine kapılabilirsiniz. Bazı anne adayları bu dönemlerde kokulara karşı hassaslaşır. Önceden çok sevdiğiniz bir kokudan bile tiksine bilirsiniz.

İştah açılması ve bazı yiyecek,içeceklerden tiksinme

 İştah açılması birçok anne adayının karşılaştığı bir durumdur. Sürekli olarak açlık hissine kapılabilirsiniz veya yiyecek/içeceklere aş erebilirsiniz. Fakat bazı anne adayları bir üstte de belirttiğimiz gibi bazı yiyecek/içeceklerden tiksinirler.

Sık Sık idrara çıkma isteği 

Hamilelik belirtilerinden bir tanesi de sık sık idrara çıkma hissidir. Alışık olduğunuzdan daha çok idrarınız varmış hissine kapılırsınız. Bazı anne adaylarında kabızlık sorunu da görülmektedir.

Sürekli baş dönmesi

Hamilelik kan damarlarınızın genişlemesine sebep olur. Bu nedenle tansiyonunuz ara ara düşebilir, buna bağlı olarak baş dönmesi hissine kapılabilirsiniz. Uzun süre ayakta durduktan sonra ya da uzun süre oturduktan sonra ani bir şekilde aya kalmamanız sizin açınızdan iyi olacaktır. Zira dengenizi kaybedip düşebilirsiniz.

Ruh halinizde oluşan değişiklikler 

Vücudunuzdaki hormon değişiklikleri nedeniyle, ruh halinizde inişli çıkışlı zamanlar yaşamanız kaçınılmaz bir hamilelik belirtisidir. Çok daha kolay sinirlendiğinizi hissedebilirsiniz. Çok güldüğünüz bir konunun hemen ardından hiç sebep yokken ağlayabilir ya da ağladığınız bir olayın ardından kahkahalara boğulabilirsiniz.

Hafif şekilde kanama 

Bazı anne adaylarında hamileliğin en erken belirtisi olarak görüleni vajinal kanamadır. Döllenmenin ardından yaklaşık olarak 10 ile 14 gün içerisinde oluşan bu kanama implantasyon ( ceninin yerleşmesi ) olarak adlandırılır. Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sonucu meydana gelir. implantasyon kanaması genellikle adet kanaması dönemine denk geldiği için, adet kanaması ile karıştırılabilmektedir. Adet döneminizdeki değişikliğin çeşitli sağlık sorunlarının da habercisi olduğunu unutmayın.

Kaynak: http://yemekvemoda.com/hamilelik-belirtileri

hamilelik belirtileri nelerdir

2 yorum:

  1. Uzun ama açıklayıcı bir yazı Olmuş elinize kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin sayenizde yorum formumun eksiklerini görmüş oldum :) bunun için ayrıca teşekkür ederim

      Sil

Sayfamıza yorum yazdığınız için teşekkürler

Son Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *